IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber пусна превози с хеликоптер до летище "Джон Ф. Кенеди"

Услугата ще струва между 200 и 225 долара

20:00 | 03.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за споделено пътуване Uber Technologies скоро ще започне да предлага полети с хеликоптери до Международното летище "Джон Ф. Кенеди", които потребителите ще извикват през мобилно приложение, предава Ройтерс.

Днес компанията обяви своята услуга Uber Copter, като посочи, че полетите от и до центъра на Манхатън ще станат достъпни за всички потребители на платформата от 7 октомври. Uber предложи услугата на своите премиум абонати още през юни.

Продължаващият близо 8 минути полет ще струва между 200 и 225 долара на човек и ще включва и наземен превоз за останалата част от пътуването. Пътниците имат право да носят малък куфар и трябва да гледат видео с правила за безопасност преди излитане.

Цените на Uber са близки до тези на конкурентите ѝ. Blade например предлага пътуване от Манхатън до същото летище за 195 долара, но не включва други видове транспорт до финалната дестинация.

Полетите с брандираните с Uber хеликоптери се изпълняват от HeliFlite Shares, лицензирана компания за чартърни полети, базирана в Ню Джърси.

Uber твърди, че услугата има за цел да намали времето за пътуване.

Проверка на Ройтерс при осъществен тази седмица полет показва, че пътуване от офиса на компанията до летището е отнел 70 минути, включително пътуване с метро и два пъти с кола на Uber. Според агенцията това е почти толкова дълго, колкото с обикновено такси при обичайния за града трафик.

Но Uber може да разшири услугата си значително, твърди Ерик Елиасон, ръководител на Elevate, програмата за наемане на полети с Uber.


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още