IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Травис Каланик може да не е част от биенето на борсовата камбана за Uber

Нито един от основателите на компанията няма да бъде поканен на балкона при листването

15:49 | 05.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Въпреки че съоснователят на Uber Травис Каланик иска да бъде част биенето на камбаната при излизането на компанията на борсата, бордът обмисля да не му позволи да присъства на мястото на 10 май, пише Tech Crunch, позовавайки се на информация на Axios.

По данни на The New York Times Каланик е искал да заведе и баща си на листването.

Освен това другите съоснователи на Uber - Раян Грейвс и Гарет Кемп, също може да не са на балкона за биенето на камбаната.

Uber нямаше да е там, където се намира днес, без Каланик, но той със сигурност напомня за предизвикателствата в миналото на Uber.

Партньорът от Benchmark Мат Колър иска Каланик и другите съоснователи да присъстват, пише Axios.

Вместо да се присъедини към компанията на главния изпълнителен директор Травис Каланик и другите директори на Uber на балкона, Каланик ще има възможност да стои на долния етаж на борсата в Ню Йорк с останалите членове на борда на директорите.

Каланик се оттегли от Uber през 2017 г. след натиск от страна на акционерите да подаде оставката си. Това се случи скоро, след като Каланик беше замесен в редица скандали, свързани с компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още