IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TikTok: Ще добавим 10 хил. работни места в САЩ за три години

Китайският гигант се опитва да умилостиви Вашингтон

20:13 | 21.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Shiho Fukada/Bloomberg</em></p>

Снимка: Shiho Fukada/Bloomberg

Компанията, която стои зад приложението за кратки видеа TikTok, планира да добави около 10 хиляди работни места в Съединените щати в рамките на следващите три години. Новината беше обявена от самата организация, цитирана от Ройтерс.

Компанията, която е собственост на китайската ByteDance, същевременно обмисля дали да не позиционира една от централите си в Лондон.

TikTok има около 1400 служители в Съединените щати, спрямо под 500 през януари тази година, допълва тя.

Първи за новината съобщи уебсайтът Axios.

Всичко това се случва в момент, в който TikTok се опитва да се дистанцира от Пекин, след като властите в САЩ станаха особено подозрителни доколко тя опазва потребителските данни, които събира.

Въпреки че новият изпълнителен директор на TikTok е американец, подозренията към китайския гигант от страна на Вашингтон остават, докато Китай и САЩ продължават да са в особено обтегнати отношения.

Наскоро търговският съветник на Белия дом Питър Наваро определи изпълнителния директор на TikTok Кевин Майер за „американска кукла на конци“, защото смята че той помага на Пекин да събира данни за американските потребители.

Само седмица по-рано държавният секретар Майк Помпейо обяви, че правителството иска да забрани популярното приложение в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още