IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla съди Zoox и бивши свои служители за кражба на корпоративни тайни

Zoox е стартъп, разработващ технологии за самоуправляващи се коли

17:41 | 21.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на електромобили Tesla съди стартъпа за самоуправляващи се коли Zoox, както и няколко бивши служители на Tesla, за предполагаема кражба на информация, пише CNBC.

Компанията на Илон Мъск твърди, че бившите служители Скот Търнър, Сидни Купър, Кристиан Демент и Крейг Емиг са взели определени документи от Tesla, които са „от полза на новия им работодател и поне един от тях е използвал конфиденциална информация на Tesla, за да се опита да привлече други служители на Tesla в Zoox”, сочи иск, подаден в Окръжния съд в Северна Калифорния.

По този начин обвиняемите, включително Zoox, предполагаемо са се опитали да „откраднат информация, която е собственост на Tesla, както и търговски тайни, които да помогнат на Zoox да прескочи годините работа, необходими за разработването и работата на собствените складови, логистични и инвентарни операции“.

Zoox е един от множеството стартъпи в Силициевата долина, които работят по създаването на технология за самоуправляващи се коли. Tesla отдавна твърди, че също има проекти в тази област.

Производителят на електромобили е отказал да коментира темата, а Zoox не е открита веднага за коментар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още