IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla не е измамила акционерите за производството на Model 3, реши щатски съд

Федерален съдия отхвърли иска срещу компанията

13:22 | 26.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Федерален съдия в Сан Франциско отхвърли за втори път иск за измама, подаден от акционерите на Tesla, които твърдят, че компанията е направила подвеждащи коментари относно производствения статус на своя Model 3, предава Ройтерс.

Окръжният съдия Чарлс Брейър отсъди в полза на Tesla по делото, заведено през октомври 2017 г. Първоначално Брейър отхвърли делото още през август, но позволи на ищците да направят някои поправки.

Съдебният иск търсеше статут на колективно дело на акционери, закупили ценни книги от Tesla между 3 май 2016 г. и 1 ноември 2017 г.

В иска се посочва, че акционерите са закупили акции на „изкуствено завишени“ цени, защото Мъск и други директори са ги подвели с изявленията си за производството на Model 3, без да разкрият, че компанията е „особено неподготвена“ за производството на автомобила.

Tesla посочи в защитата си, че е споделила за предстоящите предизвикателства пред производството на Model 3, включително в многократните изявления на Мъск, че Tesla преживява „производствен ад“.

Брейър твърди, че обвиненията в измама са пренебрегнали „повтарящите се предупреждения за производствените рискове пред Model 3” от страна на Tesla.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още