IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Състезание търси хитри бизнес приложения за мобилни устройства

Конкурсът е организиран от Министерството на финансите в САЩ, а победителите могат да спечелят до 10 хил. долара

16:55 | 02.07.12 г.
Състезание търси хитри бизнес приложения за мобилни устройства

Кое е мобилното приложение, което бихте използвали в помощ на организирането на вашите лични финанси? Това е въпросът, който Министерството на финансите на САЩ задава като част от състезанието MyMoneyAppUp Challange, създадено специално за разработчици на софтуер за мобилни технологии.

Надпреварата, която стартира миналата седмица, ще се състои на два етапа.

Разработчиците, които предложат най-добрите идеи за дизайн и функционалност на бизнес/финансови приложения за телефон, могат да спечелят до 10 хил. долара. Предложенията трябва да бъдат представени и обяснени писмено във формат от 3 до 5 страници.

Тези, които не притежават уменията на програмисти, могат да спечелят 1000 долара, стига да дадат добра идея, която в писмен вид не трябва да бъде по-дълга от 140 знака.

Състезанието е вдъхновено от посещенията на представители на американското правителство в страни, като Кения и Индия, където разплащанията през мобилни устройства са променили коренно финансовите услуги.

По време на една от визитите си в Индия финансовият министър на САЩ Тим Гайтнър видял хора, които използвали телефоните си за разплащания. Същевременно неговият заместник Нийл Уолин забелязал хора да извършват банкови транзакции през „умните“ си телефони във Филипините.

Софтуерните предложения няма да бъдат оповестени публично преди 12 август, когато ще започне разглеждането им от жури. Само за първите 2 дни от състезанието са били подадени 25 идейни концепции за изграждането на мобилни финансови приложения.

Целта на някои от тях е да поощрят спестяването и да свият импулсивното харчене. „Аз искам приложение-игра което да ме „награждава“ затова, че съм успял да спестя средства“, казва Дейвид У.

Някои искат приложение за мобилното си устройство, което да ги информира за различните финансови продукти.

След като журито успее да избере най-функционалните и интересни идеи, победителите ще бъдат изправени пред едно единствено изпитание – да успеят да убедят хората да си изтеглят приложенията им, а след това да ги интегрират в ежедневието си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още