IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спасителният пакет за WeWork е под въпрос

Преговорите на SoftBank с японските банки са в застой

14:20 | 23.12.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Преговорите на SoftBank Group за осигуряването на 3 млрд. долара от трите най-големи японски банки е в застой, тъй като кредиторите са достигнали вътрешните си кредитни лимити за компанията, посочват двама източници, запознати с въпроса, което усложнява въпроса със спасителния пакет от 9,5 млрд. долара за WeWork, предава Ройтерс. 

Японският технологичен конгломерат е на път да започне новата година без финансирането за WeWork, коментират източниците, допълвайки, че банките също така са притеснени от рисковете, свързани със спасяването на американския стартъп за споделени работни пространства.

Mizuho Financial Group, Mitsubishi UFJ Financial Group и Sumitomo Mitsui Financial Group търсят начини да предоставят финансирането, посочват източниците, пожелали анонимност.

SoftBank Не е отговорила на запитването за коментар. Mizuho, MUFG и SMFG са отказали да коментират.

Една от възможностите е да се използва част от 26-те процента дял на SoftBank в китайския гигант в електронната търговия Alibaba Group Holding като обезпечение, допълват източниците.

“SoftBank е важен клиент, така че искаме да направим всичко възможно, за да помогнем, но трябва да обмислим кредитния ни риск”, посочва старши банкер.

Преговорите илюстрират трудностите, които SoftBank носи на японските банки. Основателят на технологичния гигант Масайоши Сон отдавна е привлекателен източник на корпоративно финансиране в третата по големина икономика в света, където банките обичайно кредитират при ултра ниски лихвени проценти предвид годините дефлация.

Но нарастващият дълг и сътресенията около залога върху WeWrok по-рано тази година също подчертават по-високия рисков профил на фирмата.

“Банките не могат да разхлабят кредитните си критерии само за SoftBank”, посочва старши директорът на S&P Global Ratings Райоджи Йошизава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Mohave __
преди 4 години
"тъй като кредиторите са достигнали вътрешните си кредитни лимити"Трябва да се знае , че идва и такъв момент . Не знам що народ може да завлече SoftB , но на японската икономика ще и се отрази добре един по- голям фалит .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още