IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoundCloud е готов да ви препоръча музика

Музикалната платформа пуска нова функция за препоръки, базирани на вкуса на потребителите

21:31 | 23.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Почти всяка стрийминг услуга разполага с функция, която предлага на потребителите музика, базирана на техния вкус, пише Engadget.

Spotify има Discover Weekly, Pandora има специална станция, а Apple Music също прави препоръки, които са ключова част от промяната в дизайна на операционната система iOS 10.

SoundCloud се опитва да предложи същoто с новата си функция Suggested Tracks. Компанията твърди, че изборът се прави от специален алгоритъм на база на харесванията и слушанията в платформата и мобилното приложение.

Въпреки че SoundCloud не разкрива колко често ще бъдат изпращани новите предложения, тя обяви, че има голям шанс част от тази музика да не може да бъде открита в никоя друга услуга.

Както е характерно за алгоритмите, колкото повече ползвате SoundCloud, толкова повече те научават за навиците ви. На теория това означава, че изборът ще се подобрява с времето.

Ако искате да тествате функцията, можете да го направите през бутона „Discover” в уеб платформата или чрез избор на иконата с лупа в приложенията за Android и iOS.

Компанията предупреждава, че ако не сте запознати с приложението или не сте го ползвали много, списъкът с препоръки може да се окаже празен.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още