IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoftBank започва обратно изкупуване на акции за 4,8 млрд. долара

Началото му ще бъде дадено следващата седмица

15:26 | 13.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

SoftBank Group започва обратно изкупуване на акциите си на стойност 4,8 млрд. долара след последния спад на стойността им - ход, който отчасти удовлетвори желанията на инвеститора активист Elliott Management, но не успя да успокои инвеститорите, които са изпаднали в паника заради пандемията, предава Ройтерс.

Планът е за обратно изкупуване на до 7% от книжата на компанията за около 500 млрд. йени (4,8 млрд. долара). Той беше обявен днес от SoftBank, след като цената на акциите на японската инвестиционна група се потопи с около една четвърт само през март.

Всичко това се случва, след като по-рано тази година Elliott Management притисна SoftBank за обратно изкупуване за 20 млрд. долара чрез продажбата на дела в китайския гигант за електронна търговия Alibaba.

Говорителка на SoftBank твърди, че компанията е решила да изпълни плана за обратното изкупуване по собствено желание, след като е разгледала риска от това текущата волатилност на фондовите борси може да увеличи така или иначе вече големия спад на стойността на акциите.

Не е планиран свеж капитал за обратното изкупуване на акции, посочва говорителката.

В петък книжата на SoftBank понижиха стойността си с 9,6% до 14-месечно дъно, докато глобалните капиталови пазари са на червено, но в крайна сметка SoftBank успя да приключи търговията само с 5% спад.

Обратното изкупуване на акции ще започне в понеделник и ще продължи в рамките на година, гласи изявлението на компанията.

“Реалните изкупувания на акции могат да се случат скоро, докато цената е ниска”, посочва SMBC Nikko Securities.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още