IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служители на Google се противопоставят на задължителната ваксинация

Компанията трябва да се съобрази с новите изисквания, наложени от правителството

15:58 | 24.11.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Няколкостотин служители на Google са подписали и разпространили манифест, в който се противопоставят на задължителното ваксиниране срещу Covid-19 в компанията. Това се превръща в голямо предизвикателство за лидерите на технологичния гигант в момент, в който наближава времето, в което служителите ще се върнат в офисите, пише CNBC.

Администрацията на Байдън нареди на американските компании със 100 или повече служители да се уверят, че служителите им са напълно ваксинирани или редовно тествани срещу Covid-19 до 4 януари. В отговор Google призова своите над 150 хил. служители да качат ваксинационния си статус във вътрешните системи на компанията до 3 декември, независимо дали планират да посещават офис или не, сочат вътрешни документи, разгледани от CNBC.

Освен това компанията твърди, че всички служители, които работят директно или индиректно с правителствени договори, трябва да бъдат ваксинирани, дори и да работят от вкъщи.        

„Ваксините са от ключово значение за способността ни да дадем възможност за безопасно връщане в офиса на всички и да сведем до минимум разпространението на Covid-19 в нашите общности“, написа в края на октомври Крис Ракоу, вицепрезидент на Google по сигурността.

Ракоу твърди, че компанията вече въвежда изискванията, така че промените, свързани със  заповедта на Байдън, са били „минимални“. Имейлът дава краен срок до 12 ноември на служителите да посочат причини, поради които не биха могли да се ваксинират като религиозни вярвания или медицински проблеми.

Манифестът в Google, който е подписан от поне 600 служители на компанията, призовава лидерите ú да оттеглят решението за задъжителна ваксинация и да създадат ново изискване, което „включва всички служители на Google”, като твърди, че решението на ръководството ще има огромно влияние в корпоративна Америка.

Въпреки че само малка част от общата работна сила на Google е подписала документа, е възможно да бъде набрана инерция с наближаването на крайния срок за връщане в офисите. Очаква се по-голямата част от служителите да се върнат във физическите офиси за три дни седмично от 10 януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Solar Power
преди 2 години
Абе боцкайте се. Нищо няма да ви стане :) Аз с радост очаквам след 20-30 години да има продукт като нанобот който да ти поправя клетки , да елиминира ракови такива и т.н. срещу абонамент примерно 50лв. на месец.Това е бъдещето. Който не му харесва в гората :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
julian12
преди 2 години
"Компанията трябва да се съобрази с новите изисквания, наложени от правителството"Това е долна лъжа! Правителството и изкуфелия Байдън трябва да се съобрази с конституцията и със съда, който отреди че това е противоконституционно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още