IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Slack придобива софтуерната компания Rimeto

Параметрите на сделката не са ясни

17:16 | 08.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американският технологичен гигант Slack обяви, че е придобил компания за софтуер като услуга Rimeto, пише CNBC.

Slack не разкрива какви са условията на сделката.

Rimeto, която набра 10 млн. долара рисков капитал, изгражда подробен дневник на служителите на компании. Това помага на работодателите и на служители да видят кой с какви умения разполага, какъв опит има и по какви проекти работи в конкретния момент.

Slack твърди, че придобиването ще помогне на нейните потребители да се чувстват „по-свързани“, особено докато редица офиси продължават работата от вкъщи заради пандемията на Covid-19.

Главният изпълнителен директор на Slack Стюарт Бътърфийлд твърди, че функциите на Rimeto ще бъдат интегрирани директно в нейната система, но компанията ще продължи да предлага Rimeto като самостоятелен продукт, като ще предлага подрръжка на текущите корпоративни клиенти.

Сделката е лъч светлина за технологичната индустрия в момент, в който компаниите се борят с последиците от коронавируса и блокадите, наложени от правителствата, които възпрепятстваха производството на редица устройства, но доведоха до бум на част от софтуерните услуги.

Въпреки че анализаторите очакваха Slack да преживее звездния си момент, заради множеството работещи от вкъщи, последният отчет на компанията успя да ги разочарова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още