IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандалът около Джеф Безос и National Enquirer продължава с дело за клевета

Братът на Лорън Санчес - приятелката на милиардера, го съди заради обвинения, че той е предоставил интимните снимки на таблоида

14:35 | 02.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Срещу милиардера Джеф Безос е заведено дело за клевета от брата на неговата приятелка. Причината е твърдението на основателя на Amazon.com, че ищецът е предоставил интимните снимки в основата на скандала с таблоида National Enquirer.

Искът е бил заведен в петък в щатския Върховен съд на Лос Анджелис от Майкъл Санчес, брат на Лорън Санчес, за който бе съобщено, че е бил източник на новината на National Enquirer от миналата година за аферата между неговата сестра и Безос.

Подсъдим по делото е и Гевин де Бекер – консултант по сигурността на милиардера. Според обвинението двамата са съобщили пред журналисти, че Майкъл Санчес е предоставил на National Enquirer интимни снимки на Безос.

В иска Санчес посочва, че е сключил конфиденциално споразумение за „стратегическо сътрудничество“ с American Media Inc. – компанията майка на таблоида, но заявява, че го е направил само за да ограничи последствията от скандала за сестра си и Безос. По думите му той няма как да е предоставил снимките на таблоида, тъй като никога не са били у него.

В изявление Лорън Санчес определи делото срещу Безос като „неоснователно“ и „неискрено“, а действията на брат си като „дълбоко и непростимо предателство“.

Скандалът доби международни измерения, след като се появи информация, че саудитският принц Мохамед бин Салман е участвал в хакване на телефона на Безос.

Доклад на ООН от миналия месец посочи, че е възможно саудитският престолоналследник да е съпричастен. Твърденията се основават на анализ на консултантска фирма, наета от Безос. Рияд отхвърли категорично обвиненията, а докладът на ООН не свързва Саудитска Арабия с новината в Enquirer.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още