IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens е започнала таен процес по продажбата на едно от звената си

Компанията предлага на потенциални купувачи пощенското логистично подразделение

17:53 | 26.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Най-голямата инженерна компания в Европа Siemens е започнала продажбата на своето пощенско логистично звено, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Базираната в Мюнхен Siemens е изпратила предварителна информация на потенциални купувачи, като е поискала да не бъдат идентифицирани при обсъждане на поверителни въпроси. Компанията работи с Goldman Sachs Group, за да прецени какъв е интересът към звеното, което произвежда оборудване за сортиране на писма и колети, допълват източниците.

Цената на акциите на Siemens е нараснала с 26% тази година, благодарение на което пазарната капитализация на фирмата достигна 126 млрд. евро.

Представители на Siemens и Goldman Sachs са отказали да коментират.

Siemens иска да осъществи продажбата в момент, в който компаниите увеличават разходите си за логистика, за да се справят с внезапния скок на онлайн пазаруването по време на пандемията. През 2014 г. тя беше близо до продажбата на бизнеса на консорциум, воден от американския инвеститор Уилбър Рос, съобщи Bloomberg News. По-късно Siemens се отказа от плана и реши сама да се погрижи за борещото се с проблеми звено.

Гигантът в индустриалното производство се разделя с неосновните си бизнеси, за да стана по-лесно управляем. Миналата година Siemens продаде звеното си Flender и листна Siemens Energy, чиято технология стои зад приблизително една шеста от електроенергията в света.

Подобно на Flender, Siemens Logistics е посочено сред портфолиото от компании, които по същество са звена, опериращо независимо. По този начин те се разглеждат като основни кандидати за продажба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още