IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще могат ли и малките компании да участват в битката за Космоса?

Новите технологии дават повече възможности и насърчават младите предприемачи, твърдят от BrightCap Ventures

14:13 | 29.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вече е възможно и за по-малки компании да участват в космическата икономика. Това обясни в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Даниел Лорер от BrightCap Ventures.

Според него се наблюдава революция по отношение на Космоса, тъй като в наши дни частни оператори са навлезли в сектора, а технологиите еволюират по „бизнес начин“.

„Бъдещето е в Космоса, до няколко години технологичните компании ще се насочат натам“, каза Георги Митов от BrightCap Ventures, който също бе гост в студиото. 

По думите му откритията в Космоса не спират, като една от най-вълнуващите новини напоследък е за водата на Луната.

„Трудно е за стартиращи компании да изстрелят нещо в Космоса. С новите технологии обаче устройствата могат да се използват няколко пъти. Това прави инвестицията не чак толкова рискована и е повратна точка, която ще насърчи младите предприемачи“, обясни още Георги Митов.

Гостите в студиото разказаха и за инициативата „Космическа поща“, която дава възможност на българските ученици да изпратят в Космоса картичка с лично послание за бъдещето на нашата планета.

„Искаме децата в България да мислят и да мечтаят за Космоса и да дадат своя принос за космическата икономика“, заяви Даниел Лорер.

Иновациите и изследването на Космоса са акцентите в третото от поредицата онлайн издания на Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria, което ще се проведе днес, от 14:30 часа. Може да го проследите на живо на www.bloombergtv.bg/live, investor.bg, dnes.bg, bgonair.bg, както и в социалните мрежи.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още