IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмици след IPO-то си Lyft се сблъска с нови проблеми

Компанията изтегля част от електрическите си велосипеди в САЩ

09:52 | 15.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Lyft премахва част от стотиците си електрически велосипеди от своята услуга за споделяне на превозни средства в Ню Йорк, Вашингтон и Сан Франциско заради проблем със спирачките, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.

"Наскоро получихме малък брой сигнали от водачи, които са се сблъскали с по-силно захващане на спирачките на предното колело“, обясни фирмата в публикация в блога си, която беше изпратена и в имейл до клиентите в неделя.

Подразделението за споделяне на велосипеди вече работи по замяната на 3000 електрически велосипеда в Ню Йорк, Вашингтон и Сан Франциско с традиционни, за да не се спира самата услуга. Фирмата вече разполага с около 17 хил. традиционни велосипеда в тези градове.

Брандовете, които бяха засегнати в случая, включват City Bike в Ню Йорк, Capital Bikeshare във Вашингтон и Ford GoBike в Залива.

Някои от електрическите велосипеди все още са на стоянките, но потребителите вече не могат да ги наемат.

„След малък брой сигнали проактивно спираме нашите електрически велосипеди от работа“, коментира говорителката на Citi Bike Джули Ууд. „Безопасността винаги е на първо място“.

Компанията коментира, че работи по нов модел електрически велосипеди, който ще може да започне да се ползва скоро.

Lyft, която стана публична през март, купи оператора на Citi Bike – Motivate, миналата година в рамките на ход, с който имаше за цел да запази конкурентоспособността си спрямо Uber Technologies, която по това време купи стартъпа за споделяне на електрически велосипеди JUMP Bikes.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още