IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сатя Надела защити договора с Пентагона пред служителите на Microsoft

Част от представителите на компанията не са доволни от споразумението

22:39 | 29.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела е заявил на служителите, че ръководният екип на компанията застава напълно зад продажбата на софтуер на Министерството на отбраната на САЩ, след като компанията спечели договор за 10 млрд. долара с Пентагона, срещу който се обявиха част от служителите, пише Bloomberg.

В обръщение към работещите в Microsoft Надела е казал, че уважава различни мнения по въпроса, твърди източник, запознат с темата.

И все пак, по думите на Надела, ръководството е съгласно, че Microsoft трябва да предложи най-добрата технология на институцията, която защитава американската свобода и демокрация.

Говорителят на Microsoft Франк Шоу е отказал да потвърди подробности от изказването на Надела, освен, че той е коментирал списък с теми, включително последния финансов отчет и спечелването на новия договор.

Коментарите на Надела са направени по време на месечна среща, на която присъстват част от служителите. Тя се провежда в централата на компанията в Редмонт, Вашингтон, и се предава чрез уебкаст до всички останали представители на организацията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още