IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ искат да преразгледат части от договора за 10 млрд. долара с Microsoft

Това е значителна промяна в курса на страната по казуса, в който е замесена и Amazon

14:34 | 13.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Akio Kon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Akio Kon/Bloomberg

Министерството на отбраната на САЩ иска позволение от съда да преразгледа част от аспектите на решението си да даде договора за 10 млрд. долара за предоставянето на облачни услуги от Microsoft, сочат съдебни документи, предава Ройтерс.

Миналия месец американски съдия уважи искането на Amazon за временно спиране на възможността министерството и Microsoft да придвижат напред сделката, която според Amazon отразява неоправданото влияние на президента Доналд Тръмп.

Адвокатите на правителството на САЩ поискаха федералният съдия да даде на Пентагона “120 дни да преразгледа някои аспекти на оспорваното решение на агенцията”, посочва Министерството на отбраната в документи към съда.

“Министерството на отбраната не възнамерява да провежда дискусии с предложители или да приема ревизии на предложенията във всеки аспект на заявяването, различен от сценария за цените”, гласи текстът.

Освен това Пентагонът твърди, че възнамерява да преоцени части от ценовите предложения на участниците в търга.

“Радваме се, че министерството призна “съществените и легитимни” проблеми, които повлияха на решението за възлагане на JEDI, и че са необходими коригиращи действия”, посочва в съобщение говорителят на отдела за изчислителни облаци на Amazon.

Според гиганта в онлайн търговията Тръмп е приложил натиск върху Министерството на отбраната, за да даде договора на Microsoft. Министърът на отбраната Марк Еспър първоначално отрече да има подобна намеса и заяви, че Пентагонът е взел решението си по справедлив и свободен начин без външно влияние.

Говорителят на Microsoft обяви, че Пентагонът е взел правилното решение, когато е избрал компанията за договора.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още