IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung затвори магазините си в САЩ и Канада

Все още не е ясно за какъв период от време е мярката

12:10 | 19.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics е затворил магазините си в САЩ и Канада, разкриват американският и канадският уебсайт на компанията.

Посочвайки, че „здравето и сигурността на нашите служители, клиенти и партньори“ са „топ приоритет“, Samsung твърди, че мерките са влезли в сила от вторник, 17 март, пише Mashable.

Сходните съобщения на двата уебсайта не посочват за какъв период от време ще бъдат затворени търговските обекти.

„Оценяваме вашата лоялност и разбиране и ще продължим да ви даваме нова информация за тази ситуация в развитие“, посочва президентът на Samsung America в изявление.

Samsung твърди, че нейните клиенти все още могат да пазаруват онлайн, а всичките ѝ канали за поддръжка Samsung Care остават отворени, включително през уебсайта, Facebook Messenger, Twitter и други.

Решението на Samsung е взето само няколко дни, след като Apple затвори всичките си магазини извън Китай „до следващо нареждане“.

Затварянията са реакция на продължаващото разпространение на коронавируса в момент, в който Европа и САЩ са особено силно засегнати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още