IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung създава център за проучвания на изкуствения интелект

Все още не е ясно къде ще бъде построен той

14:54 | 22.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics заяви в сряда, че ще създаде център за проучвания в сферата на изкуствения интелект и ще засили директорската роля в търсенето на нови бизнес области за трите си основни бизнес групи, предава Ройтерс.

Малките промени в бизнес структурата на технологичния гигант са, за да „отговори бързо на пазарните промени“, заяви Samsung Electronics в изявление.

Ходът следва наемането на ново поколение топ мениджъри миналия месец, което уталожи предишните тревоги за случващото се в управлението заради присъдата на заместник-председателя Лий Дзие-юн.

Новият център за проучвания на изкуствения интелект ще бъде под управлението на съвместния проучвателен център на мобилното звено и това за потребителска електроника – два от трите основни бизнеса на компанията. Все още не е обявено към ще се намира новият център.

Освен това Samsung Electronics ще засили ролята в бизнес развитието на Йънг Сон, главния стратегически директор, за да потърси нови бизнес възможности не само в звеното за компоненти, но и в бизнеса с потребителска електроника и мобилни услуги.

Сон ръководи придобиването на Harman International за 8 млрд. долара, което беше договорено през ноември миналата година. Той съблюдава Центъра за стратегии и иновации на Samsung (SSIC), който има офиси в Сан Хосе и Сан Франциско в САЩ, както и на други места по света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още