IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Quibi може да продаде стрийминг каталога си на Roku

Двете компании са в напреднали преговори

10:49 | 04.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Стрийминг платформата Quibi води преговори в напреднал етап на развитие за продажбата на своя каталог на Roku, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса. Това се случва, след като стрийминг услугата за кратки видеа започна да спира операциите си след неуспешния си старт.

Quibi, която беше основана от филмовия магнат Джефри Катценберг, набра 1,75 млрд. долара с амбициозния си план за разработка на висок клас съдържание за мобилни телефони. Но услугата, която беше пусната през април, така и не успя да набере инерция. Приз октомври Quibi обяви, че спира работа.

Roku, която продава най-известния стрийминг плейър в Съединените щати, все по-агресивно навлиза на полето на съдържанието със собствено приложение, включващо реклами и наречено Roku Channel. То предлага филми и сериали, продуцирани от други компании. Сделката с Quibi би дала на Roku изобилие от ексклузивни програми.

Съгласно условията, които компаниите са обсъдили, Roku ще придобие правата върху каталога на Quibi, посочват източници, запознати с въпроса. Финансовите условия на сделката не са ясни, а в крайна сметка има шанс изобщо да не се стигне до споразумение.

Продукциите на Quibi, които включват епизоди от под 10 минути, са със звезди като Ана Кендрик, Лиъм Хемсуърт и Софи Търнър.

Quibi е сключила сделки с продуцентите, които ѝ позволяват да показва техните сериали в услугата в продължение на седем години. Някои от договорите предполагат, че съдържанието може да се пуска и в други платформи, коментират източници. Един от тях, който е запознат повече с Roku, твърди, че условията на договорите няма да попречат на компанията да покаже съдържанието в своята услуга.

Сделката с Quibi ще бъде важна стъпа в усилията на Roku за изграждане на собствена база от съдържание. Гледанията на продукциите на Quibi не бяха впечатляващи, но трябва да се има предвид, че приложението беше пуснато точно когато пандемията принуди милиони американци да си останат у дома – тенденция, която попречи на услугата, защото тя е насочена към хора, които често са в движение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още