Първите коли Model 3 на Tesla ще пристигнат при собствениците си в края на юли

Снимка: Архив Ройтерс

Първите коли Model 3 на Tesla ще пристигнат при собствениците си в края на юли

03.07.2017 10:41

Американският производител на електромобили Tesla ще започне да доставя дългоочакваната си нова кола Model 3 EV този месец, както беше обещала. Главният изпълнителен директор Илон Мъск написа в Twitter, че първите 30 автомобила от този модел ще отидат при новите си собственици на 28 юли, пише Engadget.

Той допълни, че производството ще расте експоненциално, така че през август броят на колите да достигне 100, а през септември – над 1500. До декември компанията ще произвежда по 20 хил. коли месечно, обясни Мъск в отделен туит. Крайната цел е производството на до 10 хил. коли на седмица до 2018 г.

Tesla има репутацията на компания, която често закъснява с доставките и има проблеми с производството, както се случи с Model X. Въпреки това Мъск написа в Twitter, че Model 3 е изпълнил всички регулаторни изисквания за производството две седмици преди предвиденото.

Стартовата цена на Model 3 е 35 хил. долара, а средната поръчкова цена е около 42 хил. долара.

Първите клиенти, които ще имат достъп до него, ще са собствениците на сегашните Model S и Model X, а след това, купувачите, които са направили предварителни поръчки най-рано. Илон Мъск заяви през май, че Tesla ще отвори нови места за „търговия на дребно, доставки и предоставянето на услуги“, за да се справи с ремонта и сервизите на новите електромобили.

Рубрики
Kъм пълната версия