IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на видеоигри падат въпреки гръмките заглавия

В САЩ спадът през ноември е с 11 на сто на годишна база

10:10 | 07.12.12 г. 1
<p>
	Геймърите дълго чакаха новата версия на Call of Duty. Снимка: Ройтерс</p>

Геймърите дълго чакаха новата версия на Call of Duty. Снимка: Ройтерс

През ноември е отчетен нов спад в търсенето на видеоигри на американския пазар. Според данни на NPD той е в размер на 11 на сто на годишна база и идва въпреки излизането на дългоочаквани заглавия като Halo 4 и Call of Duty: Black Ops 2, пише MarketWatch.

Все пак през миналата година на пазара бяха пуснати касоразбиввачи като Battlefield 3 и Elder Scrolls V: Skyrim, поради което сравненията не могат да бъдат съвсем коректни.

Според анализатори обаче ключовият продукт на Activision Blizzard Call of Duty започва да губи интереса на феновете.

От NPD не предоставят данни за продажбите на отделните игри. В сряда Activision обяви, че продажбите на Black Ops 2 са достигнали 1 млрд. долара в рамките на 15 дни – ден по-рано, отколкото това успя да направи предишната версия на играта.

Другите игри, които привличат интерес, са Halo 4 на Microsoft, която можеше да се купи само за конзолата на компанията Xbox 360. На трето и четвърто място са игрите на Ubisoft Entertainment Assassin’s Creed III и Just Dance 4.

В топ 10 са две от спортните заглавия на Electronic Arts – Madden NFL 13 и FIFA 13. В класацията са още Need for Speed: Most Wanted и Skylanders Giants

Интересно е, че спада и търсенето на хардуер за игрите. Въпреки пускането на новата Wii U на Nintendo в средата на ноември продажбите са били с 13% по-малко на годишна база. По данни на Nintendo в седмицата след премиерата на продукта на 18 ноември са били продадени 425 хил. броя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
mapto
преди 11 години
Пазарът на игрите е подобен на киноиндустрията. Всяка втора част събира по-малко приходи от първата, а третата и другите след нея са направо смучене на пари от нищото. Без иновации и риск няма да има и печалба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още