IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблемите на Philips могат да ѝ попречат да изпълни финансовите си цели

Компанията разкри, че неуспехите ѝ могат да доведат до неизпълнението на целите ѝ за следващите две години

12:42 | 27.01.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Холандската компания за електроника Philips предупреди, че резултатите ѝ са много назад от финансовите ѝ цели за следващите две години, тъй като редицата неуспехи в подразделението ѝ за медицински продукти са повлияли негативно на резултатите.

Те са допринесли за намаляването на нетната печалба на компанията за четвъртото тримесечие с цели 67%, пише Wall Street Journal.

Philips, чиито продукти варират от самобръсначки и кафе машини до болнично оборудване, заяви, че нетната ѝ печалба за тримесечието, приключило в края на декември 2014 г., е спаднала до 134 млн. евро. За сравнение през същия период година по-рано сумата беше 412 млн. евро.

Приходите пък нарастват до 6,5 млрд. евро от 6,4 млрд. евро.

Главният изпълнителен директор на Philips Франс ван Хутен заяви, че резултатите на компанията са далеч от финансовите цели за 2016 г. след редицата неуспехи на подразделението ѝ, свързано с продукти в сферата на здравеопазването.

“Убедени сме, че това няма да промени потенциала на дългосрочното ни представяне“, коментира Ван Хутен.

През този месец Philips заяви, че печалбата ѝ през четвъртото фискално тримесечие може да бъде засегната от по-големите от очакваното проблеми с фабриката в Кливланд, която произвежда медицински системи.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още