IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблемите на Electronic Arts с продажбите продължават

През второто тримесечие на годината компанията записва 4,4% спад на продажбите и 9% свиване на печалбата

09:39 | 01.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Проблемите на Electronic Arts с продажбите продължават

Печалбата на компанията за производство на видеоигри Electronic Arts се е свила с 9% през второто тримесечие на годината. Вина за това има свиването на приходите от основна дейност, пише MarketWatch.

През второто тримесечие на 2012 година компанията е постигнала печалба от 201 млн. долара, или 63 цента на акция. Година по-рано положителният резултат бе 221 млн. долара, или 66 цента на акция.

Без отложени приходи, данъчни корекции и други еднократни ефекти, за разглеждания период е записана загуба от 41 цента на акция, което е увеличение спрямо 37 цента на акция от второто тримесечие на миналата година.

Приходите на EA са се свили с 4,4 на сто до 955 млн. долара. Коригираните с ефекти като отложени плащания приходи са в размер на 491 млн. долара.

През последните тримесечия резултатите на Electronic Arts дават разнопосочни сигнали, тъй като търсенето на игри за видеоконзоли се свива, а това оказва натиск върху продажбите. Според данни на NPD продажбите на дребно на нови игри, конзоли и аксесоари са се свили с 29% през юни на годишна база.

Поради тази причина компанията прави опит да преструктурира бизнес модела си в посока по-добри конкурентни позиции спрямо компании като Zynga, които са фокусирани върху онлайн игрите.

За настоящото тримесечие от ElectronicArts очакват изчистена печалба на акция в рамките на 7 до 12 цента и изчистени приходи между 1,05 и 1,1 млрд. долара. Според анализатори, цитирани от Ройтерс, пазарните прогнози са за 14 цента печалба на акция при 1,07 млрд. долара приходи.

За цялата година компанията прогнозира приходи в диапазона 4,1 – 4,25 млрд. долара. Очакванията от май бяха за 4,3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още