IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекъсване на електрозахранването в Дрезден може да задълбочи кризата с чиповете

Фабриката на Infineon в източногерманския град е била принудена да прекрати временно работа, като за момента няма информация за производствените щети

18:54 | 16.09.21 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Един от най-важните производствени обекти на германския разработчик на чипове Infineon Technologies беше принуден да затвори след прекъсване на електрозахранването, с което потенциално се изостря глобалната криза при доставките на полупроводници, съобщава Ройтерс. 

Източногерманският град Дрезден претърпя мащабно прекъсване на електрозахранването за 20 минути от около 14 часа в понеделник, като местната фабрика на Infineon преустанови работа, споделя говорител на компанията.

Производството беше възобновено във вторник вечерта. Infineon не предоставя информация относно засегнатото производство.

Производителите на автомобили все още изпитват затруднения да осигурят необходимите доставки на компоненти, като микроконтролери и чипове за управление на захранването. Главният изпълнителен директор на Infineon Райнхард Плос заяви миналия месец, че глобалният недостиг на чипове вероятно ще се задържи до 2023 г.

„Съществуват големи логистични предизвикателства, които виждаме в момента - разходите за доставка стават много по-големи, наблюдаваме спиране на товарно-разтоварната дейност на пристанищата в Китай и на други места по света, където правителствата се опитват да ограничат разпространението на делта варианта на коронавируса“, споделя анализаторът от Sanford C. Bernstein Стейси Расгон.

Заводът на Infineon в Дрезден произвежда повече от 400 различни части, които се използват в цялата продуктова гама на компанията, включително при автомобилните чипове.

Кампусът в Дрезден е един от най-големите и най-модерни производствени обекти на Infineon.

Robert Bosch и GlobalFoundries също разполагат с операции в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
бегом марш от мен до другото дърво и не мисли.... не си станал военнен щото можеш да мислиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
Valentin13
преди 2 години
това предстои да стане честа новина вероятно, вятърът не духа, слънцето стои зад облаци, Зеленизмът е в криза. но не и в главите на европейските дисижън мейкърс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
zelka007
преди 2 години
ооо ... ***.ди ... днес ти е празен ден ... дошъл си да наваксаш гърбав де.би.л ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 4
ing5rov
преди 2 години
а в скандинавските държави троловете ги коландрят афганистански имигранти ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 5
zelka007
преди 2 години
хаха ... импе , в скандинавските държави за фалшиви новини се плаща глоба , при невъзможност се полага съответният обществено полезен труд , най-често в чистотата , до изплащане на глобата . при рецедив се лежи ефективно ... прави сметка , ако го въведът и тук , какъв ще ти е балансът по дивидентната политика ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
Цветомузика в режим късният соц. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
Императорът
преди 2 години
Свиквайте - на зима ще сте на режим - 2 часа светло, 2 часа тъмно !!! Да ви дойде акъла, дето слушате американците и зеленашите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още