IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-големият брой поръчки тласна резултатите на Philips нагоре

Компанията се радва на 5% скок на приходите за четвъртото тримесечие

14:38 | 30.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Холандската компания за технологии в сферата на здравеопазването Philips обяви, че приходите от продажбите ѝ за четвъртото тримесечие са нараснали с 5% до 5,3 млрд. евро (6,55 млрд. долара) благодарение на растежа на поръчките за висок клас болнично оборудване, пише CNBC.

Поръчките на компанията са отбелязали ръст от 7 на сто, а увеличението на продажбите отговаря на очакванията на анализаторите, анкетирани от Ройтерс.

"С нашите силни поръчки, ние сме уверени, че ще постигнем нашите средносрочни цели тази година“, коментира главният изпълнителен директор на Philips Франс ван Хутен.

Ръстът на приходите от продажби се е ускорил значително през последното тримесечие на 2017 г., достигайки 4% за годината, което отговаря на амбицията на Philips за годишен ръст от 4-6%.

Скокът на поръчките за четвъртото тримесечие е бил най-голям в Северна Америка и Канада, където болниците са заложили на нови медицински скенери и машини, използвани по време на операции.

Това е довело до 6% ръст на продажбите за подразделението Диагностика и лечение.

Philips обяви, че коригираната ѝ печалба преди данъци, лихви и амортизация се е увеличила с 9 на сто през четвъртото тримесечие до 884 млн. евро. Нетната печалба е скочила с 40% до 899 млн. евро.

Маржът на печалбата е нараснал със 110 базисни пункта през 2017 г. до 12,1% от продажбите. Той е надминал собствената цел на компанията за 10%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още