IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Платформа свързва майстори с потенциални клиенти

Клиентите имат възможност да сравняват оферти, за да изберат изпълнителя на своя проект, посочи Стоян Иринков, съосновател на платформата

15:29 | 15.04.21 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

В последно време е много трудно човек да си намери подходящ майстор или фирма за професионални строителни и ремонтни услуги. Това заяви Стоян Иринков, съосновател на “Майстор плюс”, в Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

"Дори и да успее да намери подходящата фирма, това не е гарант, че услугата ще бъде изпълнена качествено и навреме. Така дойде и идеята за създаването на платформа в България, която да свързва проверени майстори с потенциални клиенти", обясни той.

Стоян Иринков посочи, че в самото начало на създаването е проучване какви услуги се предлагат в чужбина.

„Започнахме с пълния набор от строително-ремонтни дейности. Към момента създадохме услуга, в която клиентите могат да посетят сайта и да заявят това, което трябва да бъде извършено като ремонтна дейност. След това тази заявка се изпраща на съответните професионалисти, които се намират и на дадената локация", поясни съоснователят на “Майстор плюс”.

От думите на Иринков стана ясно, че всеки клиент може да остави обратна връзка в платформата за това дали е останал доволен от предоставените услуги, като по този начин "Майстор плюс" работи като естествен филтър за качествените професионалисти.

Съоснователят на платформата разкри, че в Германия и Великобритания подобни платформи съществуват, като се конкурират една с друга.

"Към днешна дата в платформата има около хиляда заявки на месец, като в силните месеци може да достинат и около две хиляди. Общата им сума на година възлиза на около 10 млн. лева. Над 6 хиляди професионалисти от различни сфери са регистрирани в платформата", уточни експертът.

Стоян Иринков посочи, че регистрацията на професионалистите е напълно безплатна. „На следващия етап се провежда кратко интервю с всеки майстор, който да бъде допуснат в платформата. Изискванията за създаването на профила са минимални – информация за трудов опит, снимки от предишни проекти, които да са публични, за да могат да бъдат видени от клиентите", допълни още съоснователят на “Майстор плюс”.

Клиентите пък имат възможност да сравняват оферти, за да изберат изпълнителя на своя проект.

Какви услуги предлага платформата “Майстор плюс“? С какво се разшири дейността на платформата? Как избра успешния си модел стартъпът? Как се финансира компанията и лесно ли идват рекламодатели?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още