IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Philips придобива производител на устройства за лечение на сърдечни заболявания

Холандският гигант засилва фокуса си в здравеопазването със сделката за 1,7 млрд. долара

10:04 | 28.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичната компания Royal Philips придобива Spectranetics Corp., американски производител на устройства за лечение на сърдечни заболявания, за 1,7 млрд. долара. Всичко това се случва, докато холандската фирма се опитва да укрепи своя развиващ се бизнес в сферата на здравеопазването, предава Bloomberg.

Philips ще предложи по 38,50 долара на акция в брой на базираната в Колорадо Спрингс компания, сочи изявление, направено днес. Предложението е с 27% над цената на акциите, при която Spectranetics завърши търговията във вторник. Освен това Philips ще направи обратно изкупуване на акции на стойност 1,5 млрд. евро (1,7 млрд. долара), обяви фирмата.

Здравеопазването е най-големият бизнес на Philips, а базираната в Амстердам компания се насочи към придобивания, за да го разшири. Фирмата отдели своя бизнес с осветителни тела миналата година, като част от фокусирането си върху здравния сектор.

Spectranetics расте с двуцифрен темп и прогнозира, че тазгодишните ѝ продажби ще са в диапазона от 293 до 306 млн. долара според Philips.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още