IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Accenture пое надолу

По-слабата печалба за последното тримесечие се дължи на по-големите разходи на компанията

20:52 | 23.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Доставчикът на консултантски и аутсорсинг услуги Accenture отчете по-малка печалба за тримесечието от очакваното, което се дължи предимно на по-високите ѝ разходи, предава Ройтерс.

Акциите на компанията понижиха стойността си с 2,7% до 123,11 долара преди края на търговията.

Оперативните разходи на Accenture са се увеличили с 4,3% до 7,62 млрд. долара през второто тримесечие, завършило на 28 февруари.

Компанията инвестира значително в бързо развиващи се компании за дигитални и облачни услуги, на фона на силната конкуренция от Cognizant Technology Solutions и IBM.

Прогнозата на Accenture за приходите за текущото тримесечие е за сума в диапазона 8,65 - 8,90 млрд. долара. Средната прогноза на анализаторите е за 8,80 млрд. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

През последното тримесечие нетната печалба е спаднала до 388,8 млрд. долара, или 1,33 долара на акция, от 1,33 млрд. долара, или 2,08 долара на акция, година по-рано. Печалбата за същия отчетен период миналата година е била насърчена от продажбата на няколко бизнеса общо за 553,6 млн. долара.

Нетните приходи на Accenture са нараснали с 4,7% до 8,32 млрд. долара, подпомогнати от силното търсене на нейните дигитални, облачни услуги и тези, свързани със сигурността, като трите са донесли повече от 40% от приходите.

Средната прогноза на анализаторите за печалбата през второто фискално тримесечие беше за 1,30 долара на акция и приходи от 8,34 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още