IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Panasonic е близо до сделка за придобиването на Blue Yonder

Преговорите между компаниите са в напреднал етап, твърдят източници на Bloomberg

17:07 | 23.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bridget Bennett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bridget Bennett/Bloomberg

Panasonic е близо до сключването на сделка за придобиването на американския разработчик на софтуер с изкуствен интелект Blue Yonder, твърдят източници, запознати с въпроса, пише Bloomberg.

Преговорите са в напреднал етап, а новината може да бъде обявена официално до няколко дни, допълват източниците, които са пожелали да останат анонимни. Сделката за компания за изкуствен интелект, в която Panasonic е миноритарен акционер, може да бъде оценена на 6,5 млрд. долара, посочва един от източниците.

Blue Yonder, която конфиденциално подаде документи за първично публично предлагане този месец, няма да продължи с плана за IPO, ако се стигне до споразумение.

Акциите на Panasonic се сринаха до най-ниското си ниво от 18 януари насам в Токио, след като Bloomberg News обяви новината.

Сделката може да бъде сключена по-малко от година след като Panasonic придоби 20% дял в Blue Yonder за 800 млн. долара, което даде на компанията за изкуствен интелект оценка от 5,5 млрд. долара.

Преговорите могат да бъдат отложени или да се разпаднат, като се има предвид, че все още няма финално решение по въпроса, допълват източниците. Представител на Panasonic е отказал да коментира, а представител на Blue Yonder от офиса в Токио не е отговорил веднага на запитването за коментар по темата.

Blue Yonder е основана през 1985 г. и официално е известна като JDA Software. Тя разработва софтуер за управление на веригите на доставки и използва изкуствен интелект, за да прогнозира продуктовото търсене. Тя помага на над 3300 производители, търговци на дребно и логистични компании в света да работят по-ефективно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още