IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на Cisco ще даде по-ясен поглед върху пазара на облачни услуги

Очаква се обаче компанията да обяви 1,5% спад на тримесечните приходи

09:30 | 09.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Инвеститорите, които са притеснени от големите разпродажби на технологични акции, може би ще получат по-ясен поглед върху индустрията в сряда, когато се очаква Cisco Systems да обяви своите резултати за тримесечието.

Производителят на мрежово оборудване е една от най-големите компании, които тази седмица ще дадат информация за финансовото си представяне. Освен това тя се възползва от новите тенденции в света на информационните технологии и най-вече от изчислителните облаци. Но Cisco разчита много на търсенето от Китай и други развиващи се пазари, чиито икономики губят инерция.

Акциите на компаниите, които продават облачни услуги и такива за съхранение на данни, спаднаха за втора поредна сесия в понеделник, след като през миналата седмица Tableau Software разочарова инвеститорите с по-глаби прогнози за приходите.

От година анализаторите говорят много за облачните компании и тези, занимаващи се с т.нар. “Big Data” (големи обеми от данни), но инвеститорите от своя страна са все по-мнителни по отношение на стойността на технологичните акции.

В понеделник Cisco запази цената на книжата си, докато тези на други компании записаха рязък спад.

Една от разочароващите прогнози в понеделник дойде от Cognizant Technology Technology Solutions, която предоставя IT услуги. От своя страна, гигантите Microsoft и SAP обявиха по-добри резултати, което остави инвеститорите несигурни в това доколко IT индустрията е готова да харчи за подобни услуги.

Очаква се Cisco да обяви 1,5% спад в приходите си за тримесечието, което приключи през януари, твърди Thomson Reuters. Инвеститорите обаче се притесняват, че данните могат да са доста по-лоши.

Глобалните разходи за IT услуги спаднаха с 6% през 2015 г. и ще нараснат с по-малко от 1% през тази година според компанията за пазарни проучвания Gartner.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още