IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обиколката на Тръмп и Кук - публична заявка за близките им отношения

Американският президент разгледа звено в Тексас, в което се произвеждат част от компютрите на Apple

17:54 | 21.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обиколиха завод на американската компания в Тексас, където се сглобяват настолните компютри Mac Pro, пише CNBC.

Обиколката е публичен символ на близките отношения на Тръмп и Кук. Освен това даде възможност на държавния глава да покаже една водеща американска компания, която произвежда в САЩ, в момент, в който Тръмп се опитва да сключи с Китай първата част от търговското споразумение.

„Винаги бих говорил за Apple, защото искам да видя как Apple изгражда заводи в САЩ и именно това се случва“, коментира Тръмп в краткия си разговор с репортери след обиколката. „А Тим Кук е някой, който аз много уважавам“, добави той.

Отношенията между двамата мъже се затвърдиха през последните няколко години чрез вечери, срещи и членството на Кук в консултативните съвети на президента.

Към обиколката се присъединиха и Иванка Тръмп, както и министърът на финансите Стивън Манучин, въпреки че изслушванията за импийчмънта продължават.

Заводът, в който Тръмп и Кук се разходиха и е управляван от Flex, сглобява Mac Pro – висок клас компютър, чиято стартова цена е 6000 долара. Предишният модел на компютъра се правеше на същото място от 2013 г. насам. Apple не притежава или управлява собствено производство. Вместо това сключва договори с компании като Flex. Говорител на подизпълнителя не е отговорил на запитванията за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още