IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nvidia е близо до получаването на "Да" от ЕС за сделката с Mellanox

Според източници компанията ще има подкрепата на европейския антитръстов регулатор

16:55 | 19.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на чипове Nvidia е напът да спечели подкрепата на антитръстовия регулатор в Европейския съюз (ЕС), твърдят източници на Ройтерс, запознати с въпроса.

Nvidia, известна с мощните си графични чипове за гейминг, се опитва да подкрепи своя бизнес с центрове за данни и изкуствен интелект чрез придобиването. Това е най-голямата ѝ сделка и ще ѝ помогне да се конкурира по-добре с Intel.

Европейската комисия, която трябва да се произнесе за сделката до 19 декември, е отказала да коментира въпроса. Nvidia и Mellanox също не са се съгласили да коментират.

Американските власти вече дадоха светлина за сделката без допълнителни условия, а в Китай все още се чака одобрение. Там Mellanox има големи клиенти като Alibaba и Baidu.

Някога известна като доставчик на гейминг чипове, сега Nvidia предлага и чипове за ускоряване на процесите чрез изкуствен интелект, като учене на сървърите да разпознават изображения например. Mellanox прави чипове, които свързват тези чипове заедно в центъра за данни.

В надпреварата за Mellanox Nvidia успя да надвие Intel, която също имаше апетит за сделка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още