IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia сменя и главния си финансов директор

Компанията завършва мащабните промени в мениджмънта си

14:56 | 11.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Roni Rekomaa/Bloomberg</em></p>

Снимка: Roni Rekomaa/Bloomberg

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia обяви, че има нов главен финансов директор, с което завършва промените във висшия си мениджмънт, докато се бори с конкурентите си Ericsson и Huawei за договори за изграждането на 5G мрежи, предава Ройтерс.

Компанията обяви, че Марко Вирен ще се присъедини от финландската инженерна компания Wartsila и от 1 септември ще поеме поста на Кристиан Пулола на главен финансов директор.

Новият главен изпълнителен директор на Nokia Пека Лундмарк също ще поеме ръководството през септември, а през май Сари Балдауф започна работа като председател, наследявайки Ристо Силасмаа, който ръководи борда в продължение на осем години.

Nokia, която се отказа от дивидента си, след като през октомври даде предупреждение за печалбата, се опитва да се справи с разходите и забавянето на доставките, докато се бори с шведската Ericsson и китайската Huawei.

“Nokia очевидно се сблъсква с предизвикателства, свързани със счетоводния баланс и паричния поток, което създава допълнителен натиск за обновяване от финансова страна“, пишат анализаторите от компанията за пазарни проучвания Inderes в бележка до клиентите си.

Вирен в момента е част от Wartsila, след като преди това е работил като главен финансов директор на няколко публични компании.

Преди началото на борсовия ден книжата на Nokia бяха с 1,8% надолу, значително под представянето на борсата в Хелзинки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още