IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo планира да засили производството на Switch преди Коледа

Компанията се готви за пускането на нови заглавия и за очакваното по-голямо търсене на конзолата си

14:14 | 28.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Конзолата Nintendo Switch е трудна за откриване, след като много търговци на дребно успяха да я разпродадат. Наскоро GameStop заяви, че извършва продажби чрез поръчки, които се доставят в рамките на дни. Сега Nintendo заяви, че ще засили производството за труднооткриваемата хибридна конзола, подготвяйки се за винаги натоварения коледен сезон за пазаруване, пише Game Spot.

"Правим всичко възможно, за да се уверим, че всеки, който иска да купи системата Nintendo Switch, ще може да го направи“, коментират от Nintendo пред The Wall Street Journal. “Ще засилим продукцията за празничния период, който е предвиден в нашата прогноза“, допълват от компанията.

Официално Nintendo планира да продаде 10 млн. конзоли Switch на търговци до края на фискалната година, която завършва на 31 март 2018 г. Източници на Wall Street Journal, заети във веригата за доставки, твърдят, че трябва да се подготвят за производство 18 млн. бройки. „Един от директорите от веригата за доставки заяви, че неговата компания е готова да се справи с темпото на производство, ако бъде помолена“, писа WSJ.

Към 30 юни Nintendo е продала 4,7 млн. бройки Switch по целия свят. Книжата на Nintendo увеличават стойността си с 50% от излизането на конзолата през март досега. Благодарение на големи заглавия като “Super Mario Odyssey” и на фона на очакванията за коледния сезон резултатите на компанията могат да се подобрят.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още