IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетната загуба на WeWork е скочила над два пъти до 1,25 млрд. долара

Компанията е добавила рекорден брой работни бюра в своите локации

10:45 | 14.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

The We Company, собственик на WeWork, обяви, че нетната ѝ загуба за третото тримесечие се е увеличила повече от два пъти до 1,25 млрд. долара, след като операторът на споделени офис пространства е добавил рекорден брой работни места в глобалната си мрежа, но не е успял да осъществи контрол над нарастващите си приходи, предава Ройтерс.

WeWork е отворила 97 нови локации през тримесечието, което завърши на 30 септември. Това е най-голямата ѝ експанзия за тримесечие в историята ѝ, с което общият брой на офисите ѝ достигна 625 от 528 към края на юни, показва презентация с резултатите ѝ, предоставена на облигационерите.

Освен това компанията е увеличила броя на градовете, в които оперира, с 16. Така тя вее оперира в 127 града във вече 33 държави, сочи презентацията, разгледана от Ройтерс. Броят на бюрата, които предлага на клиентите си, е нараснал с рекордните 115 хил. и вече достига 719 хил., като се включи и индийското ѝ звено. Година по-рано компанията имаше 354 хил. работни бюра.

Към края на третото тримесечие We Company е имала 2 млрд. долара в брой, като 600 млн. долара от които от азиатските ѝ подразделения.

Освен това WeWork има 3,4 млрд. долара ангажимент от SoftBank Group, която пое контрол над компанията през октомври, както и други вече отпуснати 1,5 млрд. долара от SoftBank.

Брутната печалба от продажбата на абонаменти за работни места и приходите от продукти са нараснали през третото тримесечие до 808 млн. долара от 454 млн. долара година по-рано. Но загубата е нараснала от 497 млн. долара преди година, тъй като разходите са се увеличили с по-бърз темп от експанзията на WeWork.

Общите и административните разходи на компанията са нараснали до 157 млн. долара от 81 млн. долара.

Презентацията, представена от WeWork миналата седмица, показва 90-дневен план на компанията, в рамките на който тя иска да се откаже от „неосновните си“ звена и да постави приоритет на „рентабилния“ растеж.

В презентацията се посочва, че ще бъдат съкратени административни работни места, както и такива в звеното за рисков капитал и т.нар. функции, свързани с растежа, вероятно звената за дизайн и строителство. Не се споменава колко точно работни места ще бъдат премахнати от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още