IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Немската Merck излезе с оферта за британската AZ Electronic Materials

Съгласието си вече са дали от борда на директорите на AZ, остава да бъде спечелено и това на акционерите

15:28 | 05.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Централата на Merck в Дармщадт.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Централата на Merck в Дармщадт. Снимка: Ройтерс

Немската фармацевтична и химическа компания Merck KgaA обяви намерението си да купи британската AZ Electronic Materials, която снабдява сектора на електрониката с високотехнологични продукти, съобщава АР.

Базираната в Дармщадт и първа в света фармацевтична компания ще предложи 1,6 млрд. британски лири, или 2,6 млрд. долара, на британските си колеги. Тя е готова да даде по 4,04 паунда (6,61 щатски долара) в брой за акция на AZ.

Компанията добави, че бордът на директорите на AZ ще апелира към акционерите да приемат сделката. За да бъде тя осъществена, съгласието си трябва да дадат собствениците на 95% от капитала на AZ. Освен това за придобиването ще е нужно и разрешение от съответните органи по конкуренция.

Споразумението има за цел да разшири бизнеса със специални химикали на Merck. Придобиването ще бъде финансирано с налични средства, казаха още от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още