IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NBCUniversal не успя да се опази от съкращенията на служители

Според източници компанията ще се раздели с под 10% от работната си сила

15:18 | 05.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Konrad Fiedler/Bloomberg</em></p>

Снимка: Konrad Fiedler/Bloomberg

NBCUniversal е започнала да съкращава служители в развлекателните си звена, включително спортното и кабелните канали, филмовите студиа и тематичните паркове, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса.

Съкращенията се очакват от няколко месеца и са свързани с ефекта от коронавируса върху голяма част от операциите на звеното Comcast. Приходите на NBCUniversal се свиха с 25 на сто до 6,1 млрд. долара през второто тримесечие в резултат на затварянето на тематичните паркове, отлагането на филмовите премиери и спада в телевизионната реклама.

NBCUniversal има наети 35 хил. души на пълен работен ден. Очаква се съкращенията да обхванат под 10% от служителите, твърди източник, запознат с въпроса.

Други развлекателни компании, включително Walt Disney и Fox, също са в режим на съкращения на разходите, след като коронавирусът засегна и техните приходи. WarnerMedia на AT&T се очаква да започне да съкращава служители от следващата седмица, коментират източници, запознати с въпроса. WarnerMedia е компанията майка на HBO, Warner Bros. и няколко други кабелни мрежи, включително CNN и TNT.

Повечето снимки на филми и сериали са спрени, в частност тези в Лос Анджелис. Когато продукциите бъдат подновени, разходите се очаква да нараснат в резултат на тестването на екипите и други протоколи за сигурност, свързани с вируса.  

Съкращенията в NBCUniversal се случват в момент, в който компанията преструктурира своите развлекателни операции под ръководството на новия главен изпълнителен директор Джеф Шел. По време на представянето на финансовите резултати на Comcast миналата седмица Шел заяви, че звеното „финализира една нова структура, която ще демонтрира уникалния начин, по който имаме намерение да управляваме този бизнес в бъдеще“.  

Новата структура се очаква да комбинира голяма част от бизнеса със съдържание на NBCUniversal. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още