Мъск загатва, че този уикенд ще разкриe кога ще дебютира Model 3

Снимка: Архив Ройтерс

Мъск загатва, че този уикенд ще разкриe кога ще дебютира Model 3

30.06.2017 13:41

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви в петък, че този уикенд ще обяви кога дългоочакваният електромобил Model 3 ще дебютира на пазара, пише CNBC.

Превозното средство, което е с начална цена от около 35 хил. долара, ще е най-евтиното в портфолиото на Tesla. То беше представено официално през миналата година, но Мъск заяви, че актуалната продуктова версия на Model 3 ще бъде показана през юли.

И все пак все още няма официална дата за премиерата на колата, която вече има над 400 хил. предварителни поръчки. Но може би новините се задават съвсем скоро.

В отговор на фен, който писа в Twitter, че спекулациите около датата на излизане на Model 3 “трябва да спрат“, Мъск коментира, че в близко бъдеще ще има новини – още в неделя.

Наскоро Мъск обяви, че Tesla определено е „напът“ да започне производството на Model 3 през юли, а клиентите ще имат възможност да персонализират поръчките си, но само от гледна точка на цвета на колата и размера на колелата. Този коментар главният изпълнителен директор направи по време на годишната среща на с акционерите по-рано този месец в Маунтин Вю, Калифорния.

Мъск разкри още, че Tesla ще добави още опции, когато производството се разшири.

Доставките на Model 3 са планирани за 2018 г.

Рубрики
Kъм пълната версия