IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск забогатя с 1,7 млрд. долара за ден

Сътресенията на Tesla обаче доведоха до сериозен спад на състоянието на прочутия предприемач

12:37 | 02.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Илон Мъск може да оставя туитовете зад гърба си, но състоянието му може би ще се нуждае от повече време, за да се възстанови от скорошните сътресения, пише Bloomberg.

Нетното богатство на главния изпълнителен директор на Tesla достигна 24,4 млрд. долара в Bloomberg Billionaires Index в деня, преди предприемачът да обяви публично желанието си да направи производителя на електромобили отново частна компания през цена от 420 долара на акция.

Състоянието на Мъск се стопи с 1,4 млрд. долара в деня на туитовете, а след това спадна до 21,4 млрд. долара в рамките на месец, след като той се отказа от плана за частната компания, без дори да отправи формално предложение до Борда на директорите на Tesla. Tesla Tesla

Новините за споразумението между Мъск и Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ, което му позволи да остане главен изпълнителен директор, даде нова увереност на инвеститорите тази седмица, което изпрати акциите и богатството му отново нагоре.

В крайна сметка 47-годишният Мъск завърши вчерашния ден с 1,7 млрд. долара повече и с общо състояние от 23,2 млрд. долара. Това е с 1,2 млрд. долара по-малко, в сравнение със сумата преди туитовете.

Още новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още