IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Саудитският инвестиционен фонд ще подкрепи Tesla

Главният изпълнителен директор на производителя на електромобили разкри, че от PIF многократно са разговаряли с него за превръщането на Tesla в частна компания

17:02 | 13.08.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на американския производител на електромобили Tesla Илон Мъск, заяви, че държавният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия (PIF) е изразил желание да подкрепи компанията като финансира излизането ѝ от фондовата борса и превръщането ѝ в частна компания, предава Ройтерс.

Мъск шокира обществеността през изминалата седмица, когато обяви чрез съобщение в Twitter, че ще направи Tesla частна компания срещу 72 млрд. долара, без да даде подробности около финансирането на подобен проект. 

„Връщайки се две години назад, мога да кажа, че държавният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия многократно се свързва с мен по въпроса за превръщането на Tesla в частна компания“, пише Мъск в своя пост. 

Както вече стана ясно PIF работи усилено над план, свързан инвестиционната група, която ще подкрепи Tesla в нейното начинание. Държавният фонд вече притежава малко над 5% от пазарната капитализация на производителя на електромобили като през последните пет години той е инвестирал десетки милиарди долари в технологии, включително 45 млрд. долара във Vision Fund на SoftBank Group.

Мъск добави в своето съобщение, че продължава да води разговор с представители на PIF, както и с редица други инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 5
KPetkov
преди 5 години
Не още.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още