IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск показа първите интернет сателити, които SpaceX се готви да пусне

Компанията иска да предлага широколентова връзка на места, където тя е лоша или изобщо няма интернет свързаност

12:40 | 13.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск даде шанс да надникнем в интернет сателитите Starlink преди те да се отправят към орбита, пише Engadget.

Предприемачът публикува снимка на първите 60 сателита в ракетата Falcon 9 преди полета тази седмица.

Мъск допълни, че времето за полета е променливо, но засега е планирано за 15 май, макар че той не изключва възможността да се случи и ден по-рано.

Илон Мъск предупреди, че „вероятно много неща ще се объркат“ при първото пускане на сателитите, ето защо ще са нужни още шест подобни мисии, за да се постигне „малко“ широколентово покритие и още два пъти повече за „средно“ покритие.

Главната цел на SpaceX е да постави близо 11 хил. сателита Starlink в ниската част на орбита до 2025 г., с което да предостави достъп до високоскоростен интернет в части на планетата, където той е рядкост, връзката е слаба или не съществува. Този първи полет с цел пускане на сателитите е само малка част от един дълъг процес и това в случай, че всичко върви по план.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още