IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's понижи рейтинга на Ericsson

Това се случва, след като компанията обяви, че няма да постигне целите си за печалбата

11:19 | 14.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Moody’s Investors Service понижи рейтинга на Ericsson, след като шведският производител на мрежово оборудване разкри през тази седмица, че заради отслабващото търсене няма да постигне целите си за печалбата, предава Bloomberg.

Рейтингът беше понижен до Baa2 от Baa1, обяви в изявление днес Moody’s. Тя може да го намали допълнително, в зависимост от няколко неща, включително от дивидентната политика на Ericsson В момента рейтингът на шведската компания е две стъпки над junk (“боклук”).

Тази седмица Ericsson отчете спад на приходите и печалбата за третото тримесечие, което задълбочава кризата на компанията. Тя вече съкращава работни места, за да се справи със спада в търсенето и увеличаващата се конкуренция.

Главният изпълнителен директор Ян Фрикамар заяви пред инвеститорите, че плановете за икономии не са достатъчни, за да се справят с мрачната прогноза за приходите и той не може да предскаже кога се очаква подем.

“Понижението на рейтинга до Baa2 отразява продължаващия и ускоряващия се спад на продажбите и печалбата”, коментира Алехандро Нунез, анализатор в агенцията. По думите му този срив ще продължи и през 2017 г.

Moody’s обяви, че очаква да приключи прегледа на рейтингите на Ericsson в рамките на три месеца. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Boyan Asenov
преди 7 години
Готина компания бяха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още