IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft вероятно планира сътрудничество със Sony

Регистрацията на два домейна Microsoft-Sony.com и Sony-Microsoft.com разбуни духовете в специализираните блогове

11:16 | 18.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

След като преди дни технологичният блог winfuture разкри, че Microsoft е регистрирала два доста странни домейна: Microsoft-Sony.com и Sony-Microsoft.com, не спират спекулациите относно вероятното сътрудничество между двете компании. Регистрацията е станала факт само в рамките на две седмици чрез Corporation Service Company (CSC), която и друг път е регистрирала сайтове за Microsoft и по-късно беше потвърдена от представител на базирания в Редмънд концерн.

В момента и на двете страници не е качена информация, а от там потребителите се прехвърлят към търсачката Bing на Microsoft.

Може би конзолното бъдеще ще се състои в една-единствена платформа, което значи край на досадните ексклузиви и излишното чакане, пише ichspiele.cc.

Възможно е и сътрудничество между двете компании в областта на смартфоните, смятат блогърите. Така например Sony може да разработва хардуер или софтуер за Windows Phone 7 на Microsoft.

Сред дискутираните варианти е и просто желание на компаниите да запазят домейните от регистрация от страна на трети  страни. Това мнение се подкрепя и от съобщение в Tweeter на Франк Шоу, вицепрезидент на Microsofts по корпоративна комуникация. Според него Microsoft е регистрирал домейните от "съображения за сигурност". Освен това той добавя, че Sony е "великолепен" партньор. Изявлението на представителя на концерна обаче не може да се взема за чиста монета, защото в подобни случаи компаниите обикновено запазват мълчание до самото предоставяне на услугата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още