IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft продаде 4 млн. актуализации за Windows 8

Продажбите на приложения в Windows 8 Store ще достигнат няколкостотин милиона долара

11:48 | 31.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

От пазарния старт на Windows 8 вече четири милиона потребители са преминали към новата операционна система, заяви изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър.

С поглед, насочен към високото търсене на операционната система, Балмър откри във вторник конференцията за разработчици на Microsoft Build в Редмънд, близо до Сиатъл. Windows 8 е достъпен в целия свят от миналия петък, както за PC, така и за мобилни устройства, припомня DPA. 

Отговорният за отношенията с разработчиците мениджър на Microsoft Тим О'Брайън заяви в конферентен разговор, че платформата Windows 8 дава по-големи възможности за приходи за разработчиците, отколкото която и да е друга операционна система досега.

Обемът на продажбите на приложения в Windows 8 Store ще достигне няколкостотин милиона долара. Microsoft възнаграждава разработчиците си с 80 на сто от приходите, докато при Apple този дял е 70%. О'Брайън обяви същевременно, че Twitter също ще разработи свое собствено приложение за Windows 8.

Новата операционна система на Microsoft е най-важният продукт за годината. С него най-големият производител на софтуер в света най-накрая ще навлезе и на пазара на таблети и смартфони и стават директен конкурент на Apple и Google. Microsoft планира да увеличи търсенето до края на януари със специални оферти и промоции. 

Инвеститорите са несигурни за перспективите за успех на Windows 8, но мнозина усещат, че едно солидно представяне може да подкрепи акциите на Microsoft, които се люшкат в границата между 20 и 30 долара през по-голямата част от последните 10 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още