IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft надделя в битката за R2 Studios

Софтуерният концерн придобива стартъпа, за да засили бизнеса си с конзолата Xbox

09:59 | 03.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Microsoft предприема нов опит за разширяване на бизнес възможностите на Xbox. <em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Microsoft предприема нов опит за разширяване на бизнес възможностите на Xbox. Снимка: Getty Images News

Базираният в Редмънд, Калифорния, американски софтуерен концерн Microsoft надви конкурентите си Apple и Google в битката за придобиване на стартъпа Id8 Group R2 Studios, предава Ройтерс.

Компанията е основана през май 2011 г. от Блейк Крикориън, който е основател и на Sling Media, производител на декодери за независима от местоположението на потребителя телевизионна услуга. През миналата седмица Крикориън напусна поста си на член на борда на директорите на Amazon.com Inc.

В края на годината Wall Street Journal писа, че трите технологични гиганта са се вкопчили в битка за R2 Studios, като и трите компании дори са подали оферти за придобиване.

За младата компания се знае сравнително малко: фирмата развива автоматизация на дома и медийни технологии. Засега компанията е пуснала на пазара само едно приложение за Android, с което е възможно дистанционно управление на осветлението и отоплението в дома. Приложението е достъпно за 70,29 евро в Google Play Store.

Цената на сделката остава неназована. Подробна информация за преговорите между Google, Apple, Microsoft и Id8 Group R2 Studios също не са известни, съобщава Wall Street Journal. 

Този ход идва, след като Microsoft прекара голяма част от миналата година в опит да разшири възприемането на Xbox от неговите корени като предимно машина за видеоигри към хъб за свързване на традиционната телевизия с видеото в интернет.

Бизнесът с Xbox накара концерна да сключи сделки с компании като Netflix Inc., Comcast Corp., Time Warner Inc., HBO и YouTube на Google Inc. Абонатите на Xbox Live услугата могат да гледат телевизионни програми по заявка или уеб видео на телевизора, свързан с Xbox устройства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още