IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Месечните приходи на Foxconn се свиват за първи път от 10 месеца

Сянката на пазара на електроника падна и върху тайванската компания

16:42 | 10.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Тайванската компания Foxconn, която е ключов доставчик на Apple, отчете спад на приходите си от 8% за декември на годишна база, което влоши представянето ѝ за 2018 г., на фона на по-слабото търсене на електроника, предава Ройтерс.

Foxconn, чието официално име е Hon Hai Precision Industry, заяви, че приходите ѝ са се свили с 8,3% до 19,3 млрд. тайвански долара (20,12 млрд. долара) през декември.

Това е първият спад на приходите на годишна база от февруари насам.

За сравнение, консолидираните приходи през декември предходната година бяха 675,1 млрд. тайвански долара, което тогава представляваше 50-процентен скок на годишна база.

"Основната причина е спадът в категорията за потребителска електроника, който е доста голям“, коментира представител на компанията пред репортери, с което обясни причината за декемврийския срив на приходите.

Продажбите на Foxconn за 2018 г. се увеличиха с 12,5% в сравнение с тези за 2017 г.

През последните седмици се появиха предупредителни знаци за състоянието на сектора за електроника, след като Apple сви прогнозата за тримесечните си приходи и заяви, че това се дължи на по-слабото търсене в Китай.

В сряда Nikkei Asian Review писа, че Apple ще произведе с 10% по-малко бройки от новите си модели iPhone през тримесечието от януари до март.

Миналата година председателят на Foxconn Тери Гоу коментира, че търговският спор между Китай и САЩ е най-голямото предизвикателство, с което компанията се е сблъсквала.

Още технологични новини вижте във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още