IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мартин Кадинов: Пандемията доведе до около 50% ръст на индустрията за игри

Новата действителност, в която живеем, накара много хора да се върнат към видео игрите, коментира съоснователят на TDB Play

15:41 | 21.08.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Мартин Кадинов: Пандемията доведе до около 50% ръст на индустрията за игри

InvestorBG · Update подкаст епизод 11 - Големият гейминг бум с Мартин Кадинов

Пандемията е довела до около 50% ръст на индустрията за игри в Европа и Северна Америка. Това важи както за времето,  прекарано с видео игри, и гледането на гейминг на живо, така и за самите приходи, генерирани от индустрията, коментира в технологичния подкаст “Update” на Bloomberg TV Bulgaria Мартин Кадинов, съосновател на новата агенция TDB Play.

По думите му това е „закръглен, агрегиран ръст“ на база на множество проучвания, които се правят в последните месеци.

За България обаче няма конкретни данни, тъй като традиционно тази индустрия не се изследва активно в икономически аспект.

Като цяло индустрията за видео игри получи тласък от началото на пандемията, след като прекарващите повече време у дома потребители търсеха възможности за развлечение. Въпреки вдигането на блокадите, наложени от правителствата с цел овладяване разпространението на Covid-19, този пазар продължава да се радва на възход.

„Видео игрите и всичко свързано с видео и гейм културата има постоянен ръст през последните две-три десетилетия“, коментира Мартин Кадинов. Според него този растеж ще се запази и в месеците до края на годината.

„Освен плавния постепенен ръст, който гейм индустрията и различните ѝ сегменти имат, те получиха един допълнителен скок, едно допълнително подбутване“, посочва още той, визирайки пандемията. „Оставаме да живеем в една Covid действителност, която все още не е напълно ясно какво точно ще представлява“, допълни Кадинов.

Същевременно новите условия са провокирали много хора, които с годините са загубили досег с видео игрите, да се върнат към тях, а същевременно този пазар е намерил много нови публики.

Въпреки международния застой на събитията за игри, у нас предстои да се проведе Българският гейминг маратон. Повече за него може да научите от пълния запис на подкаста.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
повече от 1 не ми трябва :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
zelka007
преди 3 години
мани го навални , той е паркетната опозиция на вовата , такава каквато вовата иска да има ... :))) ... материалът е за игрите . кажи на танковете колко десетки изкара ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 6
дядя Вова
преди 3 години
Пандемията доведе до около 50% ръст на индустрията за игри И до ръст на лъжи доведе. Навални бил тровен по заповед на Путин.Чайче на летището само бил пил.Ама било: бил съм се бил напил.Със стимуланти + алкохол... (гърмяща смес)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още