IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lyft отново остана без главен оперативен директор

Компанията засега няма планове да наема нов човек на позицията

09:43 | 30.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Джон Макнийл, който беше нает миналата година, за да управлява операциите на Lyft, напуска компанията, пише Bloomberg.

Основателите на фирмата, които не успяват да задържат пореден оперативен директор на поста, твърдят, че няма да наемат друг на негово място.

Преди да се присъедини към Lyft, Макнийл беше заместник на Илон Мъск в Tesla. Той прекара две години и половина в компанията производител на електромобили, където служеше като президент по глобалните продажби и услуги.

В имейл до служителите, разгледан от Bloomberg, основателите на Lyft Логан Грийн и Джон Зимър посочват, че ще прехвърлят отговорностите на Макнийл на други служители. Те поясняват,, че главният оперативен директор е създал нови бизнеси, включително места за поправка на коли за шофьорите на Lyft. Съоснователите на Lyft обявиха, че пожелават успех на Макнийл в бъдещите му начинания.

В резултат от новината стойността на акциите на компанията се понижи с 3,9% - най-големият дневен спад от месец, до 62,94 долара, след като Bloomberg News обяви оставката.

Компанията за споделено пътуване, която е управлявана от Грийн и Зимър, не успява да запази запълнена позицията на главен оперативен директор. Предшественикът на Макнийл, бившият директор на Amazon.com Рек Тайбънс, стоя на поста по-малко от три години. Когато Макнийл беше нает през февруари 2018 г., фирмата го взе заради богатия му опит и го приветства в “семейството на Lyft”.

Lyft стана публична през март, а в момента книжата ѝ се търгуват с около 10% по-ниско от цената от първичното публично предлагане. Инвеститорите поставят под въпрос рентабилността на генериращата загуба услуга за споделено пътуване, която се конкурира основно с Uber Technologies.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още