IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lyft набра още 500 млн. долара финансиране

Всичко това се случва на фона на главоболията на Uber

17:01 | 23.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Конкурентът на Uber – Lyft, набра допълнително финансиране в размер на 500 млн. долара, сочат документи, подадени от компанията в САЩ, предава Ройтерс.

Кръгът за набиране на средства е воден от CapitalG на американския гигант Alphabet, и е допълнение към рунда за 1 млрд. долара, обявен през октомври.

Говорителят на Lyft Адриан Дърбин потвърди новината. По думите му средствата ще помогнат на компанията за споделено пътуване да инвестира повече в това да служи добре на шофьорите и пътниците.

През октомври Lyft обяви, че предишният кръг за набиране на инвестиции е увеличил оценката ѝ до 11 млрд. долара от 7,5 млрд. долара.

Новото финансиране ще тласне оценката до 11,5 млрд. долара.

Всичко това се случва на фона на главоболията, които има Uber. Нейният главен изпълнителен директор Дара Косровшахи вчера разкри, че фирмата е станала жертва на хакерска атака през миналата година, но е платила 100 хил. долара на хакерите, за да изтрият откраднатите данни и да запазят мълчание по случая.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още